Ροη ειδησεων απο www.elamcy.com

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου: 28η Οκτωβρίου 201128η Οκτωβρίου σήμερα, ημέρα τιμής και εθνικής περηφάνιας για τους απανταχού Έλληνες. Σαν σήμερα το 1940 ο Ιωάννης Μεταξάς, ένας Έλληνας εθνικιστής, υψώνει το ανάστημά του απέναντι στους Ιταλούς και σαν πραγματικός ηγέτης τους λέει ΟΧΙ. Ένα ΟΧΙ ενάντια στην υποδούλωση και στην κατοχή της Ελλάδας από ένα ξένο στρατό. Ένα ΟΧΙ ιστορικό το οποίο στη συνέχεια θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Από την 28η Οκτωβρίου του 1940 η Ελλάδα και κατ’ επέκταση οι Έλληνες έκαναν αυτό που τους είχαν διδάξει οι πρόγονοι τους να κάνουν, να πολεμούν και να πεθαίνουν για την ελευθερία τους.
Από το ΟΧΙ του 1940 φτάσαμε στα Ναι του 2011. Οι πολιτικοί μας, σε Ελλάδα και Κύπρο, όλα αυτά τα χρόνια υποχωρούν ξεπουλώντας εθνική κυριαρχία και ‘’χαμένες πατρίδες’’ συνεχώς λέγοντας Ναι σε ότι ξένο και προδοτικό τους επιβάλλουν τα ξένα κέντρα λήψεων αποφάσεων .
Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι διαχρονικό. Τα ΟΧΙ θέλουν τους Μεταξάδες τους και όχι τους πολιτικούς που σήμερα είναι υποχείρια των ξένων δυνάμεων. Στις μέρες μας τα μόνα όχι που λένε είναι όταν ο λαός στέκεται έξω από προεδρικά και κοινοβούλια και τους καλεί να παραιτηθούν.
Εμείς σαν νέοι Έλληνες εθνικιστές – φοιτητές πιστεύουμε στα ΟΧΙ των Ελλήνων και όχι στα ναι των γραικύλων. Καλούμαστε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να τιμούμε την εθνική μνήμη και να στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπισή της βροντοφωνάζοντας

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ
ΖΗΤΩ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ