Ροη ειδησεων απο www.elamcy.com

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου: Εκλογές 3ης Απριλίου Ε.Φ.Ε.Κ. - Αθήνας
Το Φ.Κ.Κ. Μέτωπο Αθήνας, κατήλθε για πρώτη φορά στις εκλογές της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων – Αθήνας την 3η Απριλίου, Κυριακή που μας πέρασε, λαμβάνοντας ποσοστό 1,1% και καμία έδρα στον σύλλογο.

Το Μέτωπο Αθήνας ιδρύθηκε με σκοπό να εξυπηρετεί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, με οποιοδήποτε τρόπο. Δηλαδή έχει σκοπό να διαδώσει την ιδέα του Εθνικισμού στους Κύπριους φοιτητές της Αθήνας, να βρει και να γαλουχήσει νέους και νέες με τις ιδέες της Φυλής, του Έθνους και του Ελληνισμού και εν τέλη να παραδώσει στο Ε.ΛΑ.Μ. συνειδητοποιημένους Εθνικιστές για να στελεχώσουν το Κίνημα.

Στην πορεία του τρέχων ακαδημαϊκού έτους οι δράσεις του Μετώπου ήταν αδιάκοπες. Ενδεικτικά αναφέρονται : Αντικατοχική πορεία 15ης Νοεμβρίου, Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης των πεσόντων της Οργάνωσης Χ στο Θησείο, Γενική Συνέλευση 5ης Δεκεμβρίου και 27ης Μαρτίου, Επίτιμος προσκεκλημένος στην Συνεστίαση της Εθνικής Οργάνωσης Χ, ανάληψη οργανωτικών καθηκόντων στην Εκδήλωση «ΙΜΙΑ 2011» της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης.

Εμείς, τα μέλη του Μετώπου, θεωρούμε περιττά δεδομένο, ότι δεν σώζετε η Κύπρος με μία έδρα στην Ε.Φ.Ε.Κ. (θέση που διατυπώσαμε και επίσημα στην Γ.Σ. της 27ης Απριλίου) γι αυτό και δεν επικεντρωθήκαμε σε προεκλογικό αγώνα, αλλά σε ιδεολογικό. Φυσικά όμως η έδρα στην Ε.Φ.Ε.Κ. θα μας βοηθούσε να περάσουμε τις θέσεις μας, θα μας παρείχε χρηματοδότηση και θα ήταν ένα μέσο για να καθιερωθούμε στην συνείδηση του φοιτητή.

Μπορεί να μην πήραμε «βαρβάτα» ποσοστά, αλλά υποσχόμαστε σε όσους μας στήριξαν, έμπρακτα αλλά και με την ψήφο τους, πως εμείς θα συνεχίσουμε με περισσότερη ένταση τον Αγώνα μας και αυτό είναι και το ευχαριστώ μας προς αυτούς.


Υ.Γ.
1,1% ήταν αρκετό για να κρατήσει την Προοδευτική Αθήνας (ΑΚΕΛ) και την Κ.Ν.Ε. ,για πρώτη φορά στα ιστορικά τους, μακριά από την διαδικασία της καταμέτρησης. Άραγε διπλάσιο ποσοστό για εμάς του χρόνου ποιους θα κρατούσε έξω;