Ροη ειδησεων απο www.elamcy.com

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου για τα γεγονότα στα Φυλακισμένα Μνήματα


ΕΔΡΑΣΑΝ ΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ - ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΥΓΟΥΣΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) με το παρόν δελτίο τύπου θέλει να καταδικάσει την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας, στην είσοδο των Φυλακισμένων Μνημάτων.

Συγκεκριμένα όταν τα μέλη μας έφθασαν στα Φυλακισμένα Μνήματα, τους ειπώθηκε από την αστυνομία ότι απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο, προβάλλοντας γελοίες δικαιολογίες. Παρά την όποια διαβούλευση, οι επικεφαλής της αστυνομίας παρέμειναν αμετακίνητοι στην θέση τους.

Μετά την αποχώρηση των επισήμων, ήρθε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ και συναγωνιστής του Γρηγόρη Αυξεντίου, Αυγουστής Ευσταθίου, ο οποίος και ζήτησε από τους αστυνομικούς να αφήσουν τα μέλη μας να περάσουν στα Φυλακισμένα Μνήματα, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες. Οι επικεφαλείς πάλι αρνήθηκαν χωρίς συγκεκριμένη δικαιολογία. Τότε ο κ Αυγουστής τέθηκε επικεφαλής του τμήματος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) και επιχείρησε να εισέλθει στα Φυλακισμένα Μνήματα. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μπροστά βλέποντας την κίνηση αυτή, επιτέθηκαν στον κ. Αυγουστή και τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), με αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν σκηνές οι οποίες αμαύρωσαν την σημερινή επέτειο. Ευτυχώς ο κ. Αυγουστής σώθηκε από την μανία των αστυνομικών μετά από την δυναμική παρέμβαση των μελών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ).

Θεωρούμε πως η στάση της αστυνομίας, ήταν απαράδεκτη, καθώς απαγόρευσαν την είσοδο των μελών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) στην εκδήλωση, ενώ μετά επιτέθηκαν και χτύπησαν τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ κ. Αυγουστή Ευσταθίου και άλλα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ).

Κράτος που κτυπά τον κ.Αυγουστή Ευσταθίου, κράτος που για πρώτη φορά από τον καιρό ιδρύσεως του ακυρώνει την παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος στο καθιερωμένο προσκλητήριο Νεκρών στη Λεμεσό, μόνο τον Αγώνα της ΕΟΚΑ δεν τιμά.

Αντιθέτως, επιδεικνύει μια θρασύδειλη κατασταλτική ψευτομαγκιά δείχνοντας πως με συνεργάτες τους εθνοκάπηλους της δεξιάς θα κόψουν οτιδήποτε αγνό αντιταθεί με πράξεις στα σχέδια τους. Στα πλαίσια αυτά, χωρίς κανένα σοβαρό αίτιο αυτή την στιγμή διώκονται τρία μέλη του Κινήματος μας.

Μέσα στον πανικό που τους κυριεύει μετά απο την ανακοίνωση μας για κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές, οι κρατούντες προσπαθούν με ύπουλους και αντισυνταγματικού τρόπους να μας φιμώσουν. Το Νομικό μας Τμήμα, αλλά και η Ομάδα Περιφρούρησης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) καθιστούν ξεκάθαρο πως κανένας και τίποτα δεν πρόκειται να ανακόψει την άνοδο του Εθνικισμού και την αποτροπή της ομοσπονδίας στην Κύπρο.

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ